Thijs Spoor (zang / gitaar), Herman de Bruin(theekistbas), John Meeuwisse (percussie, samba-ballen),
Steef Meeuwisse (drums)
en begonnen in de wijk Laakkwartier (Noordpolderstraat) met voornamelijk Elvis Presley en Buddy Holly repertoire.
Traden af en toe op in wijkcentra.
Rond 1960 verlieten Thijs en John de band en kwamen Cor Pronk (sologitaar), Appie de Jager (begeleidingsgitaar) en Leo Kappé(drums) erbij en werd ik zanger, gitarist. Bij gebrek aan financiële middelen werd er gespeeld op zelf gebouwde versterkers. Er werd opgetreden o.a. onder de kerk bij de Apeldoornselaan en op bedrijfsfeesten en scholen. Voor het vervoer van de instrumenten werd een bakfiets gehuurd bij Laaper in de Pasteurstraat. Het repertoire werd uitgebreid met nummers van de Shadows en Cliff Richard.
In 1962 kwam Cock Kropf, Leo Kappé vervangen en ging het ‘grote werk’ beginnen.
Steef, Cock, Herman, Cor.
We traden veel op in de ‘Yvonne Bar’, op het Huygensplein, waar Rinus Nannes samen met zijn vrouw Yvonne achter de bar stonden. Hier hebben we een hele tijd met veel plezier opgetreden. Later kwam aan de overkant de ‘Monro Bar’, voormalig ‘Het Wapen van Dordrecht’, er bij. Ook hier traden we regelmatig op. Het kon gebeuren dat wij in de Yvonne Bar stonden en dat de Sandy Coast, (Hans Vermeulen) in de Monro Bar optraden.
Ook speelden we in ‘de Doelen’ op het Plein en in Scheveningen.
Bij Gerritsen in de Boekhorststraat werden 2 Fender Stratocasters en een Fender basgitaar gekocht.
Nummers van de Beatles, Searchers en Rolling Stones kwamen op het repertoire erbij.
Eind 1963 werden we gevraagd om in de ‘Pigalle Bar’ in Ingolstadt, Duitsland, op te gaan treden en stopten we met onze banen. In December 1963 begonnen we daar met optredens waarna we o.a. in Ansbach, Nϋrnberg, Fϋrth, Bamberg en Kitzingen optraden. In Duitsland werden Fender versterkers aangeschaft. Na enige maanden kwam Eddy Kramer, Cock Kropf vervangen als drummer. Er werd ook een maand opgetreden op een basis van de Amerikanen in Zweibrücken.
Steef, Cor, Herman, Eddy.
In de zomermaanden kwamen we dan 2 maanden terug naar Holland en traden dan op in de ‘Yvonne Bar’, ‘Monro Bar’ of in Scheveningen ‘Sheherezade’.
In December 1965 speelden we in Bamberg en daar verlieten Cor en Eddy de band en werd door Herman en mij een nieuwe formatie gestart met o.a. Johny Pepper van de latere band Johny Pepper and ‘The Black Jets’ en ‘Pepper and Soul’. Met hem als zanger en nog een drummer en sologitarist traden we nog 2 maanden op in Mannheim in de ‘Sputnik Bar’ onder de naam ‘The Blue Comets’, direct na de ‘Tielman Brothers’.Toen werd de band opgeheven en ging ik samen met Herman terug naar Holland. Na een paar maanden probeerden we een herstart, maar ik bleef thuis en als vervanger ging Renee van den Berg (zang, toetsenist en gitarist, voormalig ‘Rex Harris and his Rockets’) mee. Zij traden enige jaren op praktisch dezelfde plekken op.
In 1969 hield de band weer op te bestaan.Toen ik in 1992 mijn 50e verjaardag vierde, speelden de ‘oude’ The Blue Comets (Herman, Cor en Steef) weer een paar ‘Back to sixties’ nummers, bijgestaan door Olaf Ramak, toenmalige drummer van de Amersfoortse formatie ‘Blend Connection’waarin ik toen samen met mijn dochters speelde.
In 1997 startte Cor samen met Leo de band weer in Den Haag op. Deze bezetting was Cor, Leo, HansConsten (basgitaar), Frans van de Brand (zang en slaggitaar) en Roy van de Merwe (toetsen). Er werd regelmatig opgetreden o.a. bij Pasar Malams.
In 2005 kwam ik weer als zanger en Kid Ettinger als bassist bij de band. Hiermee waren er 3 (Cor, Leo en ik) weer op het oude nest.
In 2008 verliet Cor de band, om bij een Westlandse formatie te gaan spelen en ging de band ‘The Blue Comets’ definitief ter ziele.